Adaptacija kupaonice: Doš`o čika Bata i pomaknuo vrata ;)..

Adaptacija kupaonice jedna je od najčešćih “manjih” adaptacija u koje se upuštamo. Razlog leži u tome da pravovremenim reagiranjem sprječavamo višestruku štetu koja može nastati uslijed dotrajalosti kao i potrebi da ovu prilično frekventnu prostoriju prilagodimo trenutnim životnim potrebama.

Za ovu adaptaciju vlasnici su se odlučili iz praktičnih razloga, usporedno zamjenjujući stare instalacije kao i svu kupaonsku opremu.

Mali wc nalazi se zasebno od kupaonice u ovom stanu. To je dobra strana priče. Ona manje dobra je da je ulaz u kupaonicu vodio iz prostrane spavaće sobe. Adekvatno rješenje samo u onom slučaju kada živite sami. U bilo kojem drugom slučaju nije poželjno – pogotovo kada većinu svog vremena možda provodite u spomenutoj sobi, a ostatak obitelji vam kucka na vrata 😉 . Zbog rasporeda prostorija, najlogičnije rješenje bilo je premjestiti vrata kupaonice.

To je zahtjevalo demontažu vrata u jednoj prostoriji i rušenje dijela zida radi otvaranja prolaza za vrata u drugoj. Ujedno su i kupaonica i wc dobili kompletno novo ruho.

fotografija-okrDemontaža postojeće kupaonske opreme

IMG_2250-okr i cropZazidavanje postojećeg otvora

IMG_5143-pov Žbukanje postojećeg otvora

IMG_2256-okr IMG_5146-okr
Otvaranje novog otvora za vrata

IMG_5169-okrPostava vratnog okvira

Vlasnici su postojeće podove od brušenog kamena htjeli zamijeniti podnim keramičkim pločicama, zidna keramika koja je dopirala do visine prozora ustupila je mjesto novoj do visine stropa, investiralo se u nabavu nove i drugačije kupaonske opreme pa je kada odšetala a tuš kabina ušetala u kupaonicu. Kompletnu opremu nabavljali su samostalno, uključujući i keramičke pločice. Zadržana su jedino stara vrata koja sada ponosno čuvaju ulaz u mnogima omiljenu prostoriju u stanu – sada iz dnevne sobe.

Nama je osobito šarmatna ideja da cijevi ostave kakve jesu izlažući bakrenu boju kao ukras smeđim tonovima keramike, baš u skladu sa cijevima u ostatku stana 🙂 .

U galeriji bacite pogled na makeover (izvor svih fotografija: DLF):

NextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnail
img_5168
img_5163
img_5164
img_5167
img_5170
img_5171

 

Zainteresirali smo vas? Planirajte uređenje ili adaptaciju sa nama! Kontaktirajte nas.

 

Share
This entry was posted in adaptacije kupaonica, radovi. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *