Obavijest


Poštovani korisnici,

Obavještavamo vas da svakodnevno pratimo upute i preporuke za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti COVID-19 Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te poslujemo u skladu s istima.

S nama ste sigurni,

Vaš DLF tim

Share
Posted in dlf | Leave a comment

Majstor za majstorom ili firma za sve: koga angažirati za adaptaciju – vječita dilema

Jednu adaptacijicu, lijepo prosim

Znamo priču – krenulo je s idejom o farbanju da bismo osvježili prostor, a završilo na kalkuliranju troškova adaptacije 🙂 Ide? Ide, ide! Malo ćemo stisnuti tu i tamo ali mora se – instalacije su dobrano zašle u zrelu dob, dijete se odselilo i treba srušiti taj zid da se napokon možemo dovoljno udaljiti od ogledala za cijelu profilnu sliku, a i te keramičke pločice svojom shemom pucanja zaslužuju bar redak nekog renomiranog umjetničkog kritičara. Kad se već farba jel 😉 I tada kada smo misili da je najteža odluka iza nas, slijedi zapravo prava noćna mora – odabir izvođača.

Tu se nećemo baviti krivim i pravim izvođačima jer smo o tome već pisali. Krenut ćemo sa pretpostavkom da nećemo naletjeti na onog krivog i govorit o tome odlučiti li se za vodoinstalatera, električara, zidara, stolara, frizera .. ili za jednu firmu koja će nadgledati sve spomenute, osim frizera 😆

Majstor za majstorom

Svaki majstor svog zanata ima dakako ulogu u uređenju našeg prostora i svi će doći na red. Neki prije, neki kasnije, a neki istodobno.

Kada odabrati pojedinačne majstore? Onda kada imamo u svom telefonskom imeniku sve potrebne majstore koji će raditi na adaptaciji našeg prostora, a imamo ih u imeniku zato što su doista reprezentativni majstori svoje struke po razumnoj cijeni. I onda kada osjećamo da nas ide i da ćemo ih uspjeti sve divno uskladiti pa nam se adaptacija neće otegnuti na dvostruko ili trostruko više vremena. O čemu pričamo? O tome da prvo treba pronaći sve potrebne majstore za koje smo sigurni da će posao obaviti kako valja. O tome da trebamo sa svima njima dogovoriti pojedinačnu cijenu i pritom stalno kalkulirati da nismo probili planirani budžet. O tome da ih trebamo savršeno uskladiti da nam se adaptacija ne otegne ni dana više nego bi trebala. I na kraju, o tome da rješavamo usputna pitanja koja se pojave tijekom izvođenja radova kao i ona koja nastaju kolizijom među majstorima.

Nije sve tako crno, imat ćemo tu čast biti upoznati sa svakim pa i najmanjim segmentom svoje adaptacije, na uštrb privatnog i poslovnog života. Jer  što ako negdje zapne? Uzmimo na primjer da jedan od majstora u nizu ne odradi posao kako treba. Samo jedan. Na primjer kada zidar – onaj što nastupa netom nakon postave svih mogućih instalacija – tvrdi da je njegov posao gotov. A soboslikar – onaj što dolazi nakon zidara – tvrdi da njegov posao nije završiti posao zidara. Imali smo priliku i čast nastaviti radove jer je investitor odustao od pojedinačnih majstora upravo zbog ovakvih situacija. Video pokazuje stanje nakon zidara, a prije soboslikara. Netko te rubove mora izgladiti, zar ne? Točno se doduše zna i tko, lijepo piše u građevinskim normativima. No taj koji je to trebao već je odavno otperjao s novcima, a ovaj koji je nakon njega došao po cijeni farbanja ne želi završavati i zidarske radove.

Video je snimljen upravo u onom trenutku u kojem je zidar tvrdio da je njegov posao gotov, a soboslikar tražio veću cijenu od dogovorene radi dodatnih radova i naravno produženja roka.  Još razmišljate o angažiranju pojedinačnih majstora? 🙂

Firma koja se bavi adaptacijama

Zašto dakle angažirati DLF? Zato što jedna firma nadgleda kompletne radove, sve od rušenja i demontaža pa do samog fotofiniša u kojem veselo ulazite u svoj novoadaptirani prostor. Firma ima vlastite ili angažira sve potrebne radnike za koje ujedno i garantira svojim imenom te ih usklađuje da bi adaptacija bila gotova do datuma kojeg ste dogovorili Ugovorom. Firma rješava sve probleme ako do njih dođe, a adaptacija ne bi bila adaptacija da ne iskrsne tu i tamo neki problem. Na vama je samo da kažete što želito i uživate u novoadaptiranom prostoru.

Još razmišljate o angažiranju pojedinačnih majstora? 🙂

 

Video: DLF

Zainteresirali smo vas? Planirajte uređenje ili adaptaciju sa nama! Kontaktirajte nas.

 

Share
Posted in adaptacije, pojedinačni radovi, praktični savjeti, radovi | 1 Comment