„Dobro došli u našu zračnu bazu!“

Izvor: Home DSGN

Nekadašnja zračna baza i sklonište US Air Force 381. bombarderske jedinice iz Drugog Svjetskog rata pretvorena je u obiteljski stambeni objekt, ujedno seosku farmu obitelji Grey. Poljoprivredno gospodarstvo nastalo iz ovog projekta bio je dobrodošao i logičan korak na danas poljoprivrednom zemljištu Essexa, U.K.

 Allies-Farmhouse-05-800x533

Allies-Farmhouse-02-800x533

Allies-Farmhouse-01-800x533

Skroman i bezličan vanjski izgled objekta koji je svojim tlocrtom zadržao osnovu nekadašnje zračne baze savršeno se uklapa u svoju okolinu, kao da tamo u takvom obliku stoji oduvijek. Dvije paralelne okosnice objekta povezane su sa obje bočne strane užim prolazima između kojih se nalazi unutrašnje dvorište. Unutar jedne okosnice nalaze se privatne prostorije poput spavaćih soba i kupaonice, dok su u drugoj javne prostorije poput dnevne sobe, blagovaonice i kuhinje. U tornju koji omogućuje panoramu od 360 stupnjeva nalazi se dječje carstvo, a ured je projektiran kao izdvojena jedinica.

 Allies-Farmhouse-31-800x520

Kao kontrast svom neupečatljivom ekterijeru, interijer je osmišljen kao otvoren moderan prostor koji samo na prvi pogled daje dojam jednostavnosti. Kod prenamjene objekta dozvoljena je uporaba modernih materijala kao i održivih i učinkovitih mjera toplinske izolacije i opskrbe energijom o čemu se posebno vodilo računa. Tradicionalna drvena konstrukcija upotpunjenja je strukturalnom čeličnom potporom koja mješavini rustikalnog i modernog daje industrijske elemente provučene kroz cijeli interijer. Mnoštvo prozora različitih veličina, zakrivljeni i dijelom ostakljeni svodovi i otvoreni prostor dijelovi su ovog upečatljivog i unikatnog interijera.

Izvor fotografija: Home DSGH

 

NextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnail
allies-farmhouse-10-800x533
allies-farmhouse-10-1-800x533
allies-farmhouse-10-3-800x1066
allies-farmhouse-11-800x533
allies-farmhouse-12-800x533
allies-farmhouse-15-800x1066
allies-farmhouse-17-800x533
allies-farmhouse-18-800x1200
allies-farmhouse-19-800x1066
allies-farmhouse-21-800x533

Cijeli projekt, koji je osvojio nekoliko nagrada, vodio je Cameron Scott iz Timber Designa u suradnji sa Rationel Windows and Doors, dok je za dizajn interijera zaslužna Claudia Grey. Opseg cijelog posla, od zatečenog do novog stanja možete pogledati u ovom videu.

 

Zainteresirali smo vas? Planirajte uređenje ili adaptaciju sa nama! Kontaktirajte nas.

Share
This entry was posted in interijeri, stambeni prostori. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *