Halo! Dobar dan. Nismo zadovoljni trenutnim majstorima, biste li bili voljni završiti započetu adaptaciju?

Preuzeti nečiji započeti posao katkad nije put kojem bi se rado kročilo. Ako slučajno koga zanima zašto, odgovor bi se u grubo mogao sažeti na to da je dijagnosticirati uzroke nepredvidivih iznenađenja daleko jednostavnije ako ste samo vi močili ruke. Igrati se vještačenja nad postupcima prethodnih majstora može ponekad biti vrlo frustrirajuće 😆 . No sa ovim simpatičnim mladim parom brzo smo se i lako našli na istoj valnoj dužini te preuzeli odmah nakon prve faze – rušenja i demontaža – tako da je je mogućnost komplikacija bila minimalna odnosno u konačnici ih nije ni bilo 😉 .

Uglavnom, radilo se o prostranom tek kupljenom starom stanu u Maksimiru koji su u cjelosti željeli adaptirati. Stančina je impresivne veličine i ima svašta nešto poželjno 🙂 . Na jednu stranu dugački hodnik vodi u kupaonicu i dvije sobe, na drugu u kuhinju odvojenu šankom od velikog dnevnog boravka. Taj ulazni hodnik u sebi će uskoro skrivati ugradbene ormare te wc i ostavu. Idealan raspored jer odvaja živahne od opuštajućih prostorija. Spavaće sobe okrenute su na jug i bez balkona, kuhinja ima mali balkon na jug, a dnevni cijelom svojom dužinom balkon na istok s pogledom prema Parku Maksimir. Orijentacija koja savršeno upija “rastuće” jutarnje Sunce i izbjegava sumorne vrućine zapada. Kupaonica ne gleda nigdje odnosno prozor joj se nalazi u vertikalnom utoru zgrade, no ima prozor što svakako nije zanemarivo. Detaljčić vrijedan spomena svakako je dodatna soba koja ima dvoja vrata i dva prozora simetrično postavljenih na svakom kraju prostorije te će se u budućnosti prema potrebi moći pregraditi dajući dvije zadovoljavajuće dječje sobe.

Adaptacija sama po sebi izvođena je u potpunosti i samim time s cjelokupnim rasponom radova s kojima vas ovom prilikom nečemo zamarati. Umjesto toga podijelit ćemo s vama nekoliko zanimljivih detalja izvedenih prema željama mladog para 🙂 .

Ukrasni kamen:

 20141203_154145-ree
Ukrasni kamen može djelovati visoko estetski u prostoru pri čemu je obložena veličina subjektivan izbor. Nama najljepša varijanta upravo je odabir ovakvog izdvojenog dijela zida – upečatljiv na pravom mjestu i istovremeno decentan u cjelokupnom prostoru. Ukrasnim kamenom je obložen dio zida u dnevnom boravku, između dva balkona.
 20141202_122944-ree  20141203_112421-ree  20141210_135710-ree

Radijator:

20141210_135625-re
U prostoru je ostao veliki stari gusnati radijator, onakav na kakvima smo kao klinci satima znali udobno sjediti. Ispod velikog balkona, nasuprot kuhinje i u blizini zida s ukrasnim kamenom, ovaj radijator lakiran je u srebrnu boju za razliku od ostalih sivih. Savršen detalj, slažete li se?
20141210_135530-re 20141210_135609-re

Lunina vratašca:

 20141013_101534-re
Sigurni smo da Luna zna kako divne vlasnike ime, jer razmišljati o psećim vratašcima nama bi palo na pamet jedino da posjedujemo kuću, ako i onda. Mali kuhinjski balkon dobio je dakle vrata u vratima – Lunina vrata 🙂 .

Tuš:

20141106_163655-re 20150216_121140
Dimenzije i tlocrt kupaonice omogućili su malo drugačiju varijantu u izvedbi dijela za tuširanje. Umjesto klasične tuš kabine, prostor za tuširanje odvojen je zidom bez pragova ili klasičnih vrata. Vrlo elegantno rješenje. Usudila bih se dodati i željeni spas za sve one koji redovito pokušavaju čistiti klasične tuš kabine 😥 .

Klima u ormaru:

IMG_6062-re
Ugradbeni ormari rađeni su za cijeli stan. Njihovu praktičnost i estetsku vrijednost glede stapanja u prostoru nije potrebno naglašavati. No, jel vam ikad palo na pamet staviti klimu u ormar odnosno imati mogućnost “sakriti” je od pogleda kada nije u uporabi? Genijalna ideja, moramo reći 🙂
20150219_100154-re

Stara komoda:

20150131_104920-re
Mladom se paru svidjela jedna komoda i mali stolić, zaostali u stanu od prijašnje vlasnice, i odlučili su ih iskoristiti. Komoda i stolić dobili su novo ruho i ponosno krase novi prostor.
20150202_112853-re

Detalji su ti koji daju onu nadasve osobnu notu svakom prostoru, zbog njih prostor postaje vlastita oaza mira i sreće. Rjeđe im svjedočimo jer su obično više dio unutrašnjeg ukrašavanja prostora nego same adaptacije i upravo zbog toga ovi su nam činili neizmjerno zadovoljstvo 🙂 .

Na kraju, prošečite kroz fotkice gotovog i namještenog stana i potražite još koji detalj koji smo mi previdjeli:

Izvor svih fotografija: DLF

Zainteresirali smo vas? Planirajte uređenje ili adaptaciju sa nama! Kontaktirajte nas.

Share
This entry was posted in adaptacije, pojedinačni radovi, praktični savjeti, radovi. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *