Kreveti s baldahinom: Let`s go nude!

Sada kada smo zagrebli po površini tematike o čemu smo pisali ovdje, vrijeme je da razgolitimo krevet prvobitno predviđen u konzervativnije svrhe nego što naslov sugerira 😉 .

Bez sumnje je da su ovakvi kreveti konstruirani za ukrašavanje bogatim ruhom, no ne biste bili ni prvi ni milijunti ni zadnji kada biste ga poželjeli baš takvog kakav je – golog i neomotanog.

Budući da su danas dostupni u raznim varijantama, od materijala od kojeg su napravljeni preko raznovrsne izvedbe pa do izgleda gornjeg okvira, mogu se jednostavno prilagoditi dizajnerskom stilu bilo kojeg prostora i uskladiti sa specifičnim željama.

Let`s go nude 🙂 :

Uzmimo na primjer tradicionalne masivne drvene krevete na četiri stupa koji nas svojim izgledom odvode u neka prošla vremena. Odgovarat će prostranim spavaćim sobama visokih stropova i popratnog antiknog namještaja kakvog nalazimo u muzejima, povijesnim objektima i kod malo koga od nas 🙂 . Bogato ukrašeni u izvedbi i najčešće unikatni, svojim će izgledom naglasiti dramatiku i glamur interijera, bez obzira da li nose na sebi zavjese ili ne.

Pogledajte ovaj veličanstveni primjer:

351525-RESIZED

Hrastov krevet s baldahinom (1980., Engleska), Debenham Antiques Ltd., Online Galleries

Ovakvi kreveti najčešće ipak pripadaju svom izvornom okruženju poput srednjovijekovnih dvoraca ili okruženju koji dočarava takav izgled nizom elemenata. Inspirirajte se u ova dva bogata primjera:

howard_bedroom-cropana-RESIZED Chateau-De-Noizay-photos-Room-RESIZED
Thornbury Castle, U.K. Chateau De Noizay, Francuska

Varijante koje donekle repliciraju gore navedene znatno su prozračnije, ali dovoljno raskošne. Prilagođene suvremenijim prostorima mogu izgledati jednako zanimljivo naglašavali njima antikni ugođaj ili isticali eklektičnost interijera. Ovakvo rješenje je prava zlatna sredina.

Ball-Claw-Four-Poster-Bed-RESIZED

Ball & Claw Four Poster Bed, The Four Poster Bed Company

Ukoliko se odmaknemo od stereotipa vezanih uz krevete s baldahinom, moderni kreveti ovakve vrste sasvim će dobro izgledati baš takvi kakvi su u odgovarajućem okruženju, bilo da se predstavljaju u punoj razmetljivosti ili naglašavaju svoju jednostavnost.

Odabrati tek nekoliko primjera modernih kreveta s baldahinom bio je krajnje nezahvalan dio:

(naslovna fotografija u galeriji preuzeta sa: Lonny, ostale fotografije iz galerije preuzete sa: Apartment Therapy)

NextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnail
lonny-f8
51ba480fdbd0cb03df000535-_w-540_s-fit_
from-space-furniture
51bb3d15d9127e116b000101-_w-540_s-fit_
51bb3d21d9127e11e2000141-_w-540_s-fit_
51b07bb3fb04d6099a00090d-_w-540_s-fit_
country-living-via-look4design
2-4-08fourposter1
51a99e2a74c5b6653b00183c-_w-540_s-fit_
51bb3d1bd9127e1160000175-_w-540_s-fit_

Odaberite svoj omiljeni i prepustite se uživanju u njemu kao što su to nekad radili najviši slojevi društva, jer kreveti s baldahinom unjet će dašak luksuza u svaki prostor.

Ukoliko zaključite da biste ga radije ukrasili zavjesama, onda je sljedeći post baš za vas 🙂 .

Zainteresirali smo vas? Planirajte uređenje ili adaptaciju sa nama! Kontaktirajte nas.

Share
This entry was posted in opremanje, spavaće sobe, uređenje, zakoračite u .. and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *