Majstor za majstorom ili firma za sve: koga angažirati za adaptaciju – vječita dilema

Jednu adaptacijicu, lijepo prosim

Znamo priču – krenulo je s idejom o farbanju da bismo osvježili prostor, a završilo na kalkuliranju troškova adaptacije 🙂 Ide? Ide, ide! Malo ćemo stisnuti tu i tamo ali mora se – instalacije su dobrano zašle u zrelu dob, dijete se odselilo i treba srušiti taj zid da se napokon možemo dovoljno udaljiti od ogledala za cijelu profilnu sliku, a i te keramičke pločice svojom shemom pucanja zaslužuju bar redak nekog renomiranog umjetničkog kritičara. Kad se već farba jel 😉 I tada kada smo misili da je najteža odluka iza nas, slijedi zapravo prava noćna mora – odabir izvođača.

Tu se nećemo baviti krivim i pravim izvođačima jer smo o tome već pisali. Krenut ćemo sa pretpostavkom da nećemo naletjeti na onog krivog i govorit o tome odlučiti li se za vodoinstalatera, električara, zidara, stolara, frizera .. ili za jednu firmu koja će nadgledati sve spomenute, osim frizera 😆

Majstor za majstorom

Svaki majstor svog zanata ima dakako ulogu u uređenju našeg prostora i svi će doći na red. Neki prije, neki kasnije, a neki istodobno.

Kada odabrati pojedinačne majstore? Onda kada imamo u svom telefonskom imeniku sve potrebne majstore koji će raditi na adaptaciji našeg prostora, a imamo ih u imeniku zato što su doista reprezentativni majstori svoje struke po razumnoj cijeni. I onda kada osjećamo da nas ide i da ćemo ih uspjeti sve divno uskladiti pa nam se adaptacija neće otegnuti na dvostruko ili trostruko više vremena. O čemu pričamo? O tome da prvo treba pronaći sve potrebne majstore za koje smo sigurni da će posao obaviti kako valja. O tome da trebamo sa svima njima dogovoriti pojedinačnu cijenu i pritom stalno kalkulirati da nismo probili planirani budžet. O tome da ih trebamo savršeno uskladiti da nam se adaptacija ne otegne ni dana više nego bi trebala. I na kraju, o tome da rješavamo usputna pitanja koja se pojave tijekom izvođenja radova kao i ona koja nastaju kolizijom među majstorima.

Nije sve tako crno, imat ćemo tu čast biti upoznati sa svakim pa i najmanjim segmentom svoje adaptacije, na uštrb privatnog i poslovnog života. Jer  što ako negdje zapne? Uzmimo na primjer da jedan od majstora u nizu ne odradi posao kako treba. Samo jedan. Na primjer kada zidar – onaj što nastupa netom nakon postave svih mogućih instalacija – tvrdi da je njegov posao gotov. A soboslikar – onaj što dolazi nakon zidara – tvrdi da njegov posao nije završiti posao zidara. Imali smo priliku i čast nastaviti radove jer je investitor odustao od pojedinačnih majstora upravo zbog ovakvih situacija. Video pokazuje stanje nakon zidara, a prije soboslikara. Netko te rubove mora izgladiti, zar ne? Točno se doduše zna i tko, lijepo piše u građevinskim normativima. No taj koji je to trebao već je odavno otperjao s novcima, a ovaj koji je nakon njega došao po cijeni farbanja ne želi završavati i zidarske radove.

Video je snimljen upravo u onom trenutku u kojem je zidar tvrdio da je njegov posao gotov, a soboslikar tražio veću cijenu od dogovorene radi dodatnih radova i naravno produženja roka.  Još razmišljate o angažiranju pojedinačnih majstora? 🙂

Firma koja se bavi adaptacijama

Zašto dakle angažirati DLF? Zato što jedna firma nadgleda kompletne radove, sve od rušenja i demontaža pa do samog fotofiniša u kojem veselo ulazite u svoj novoadaptirani prostor. Firma ima vlastite ili angažira sve potrebne radnike za koje ujedno i garantira svojim imenom te ih usklađuje da bi adaptacija bila gotova do datuma kojeg ste dogovorili Ugovorom. Firma rješava sve probleme ako do njih dođe, a adaptacija ne bi bila adaptacija da ne iskrsne tu i tamo neki problem. Na vama je samo da kažete što želito i uživate u novoadaptiranom prostoru.

Još razmišljate o angažiranju pojedinačnih majstora? 🙂

 

Video: DLF

Zainteresirali smo vas? Planirajte uređenje ili adaptaciju sa nama! Kontaktirajte nas.

 

Share
This entry was posted in adaptacije, pojedinačni radovi, praktični savjeti, radovi. Bookmark the permalink.

One Response to Majstor za majstorom ili firma za sve: koga angažirati za adaptaciju – vječita dilema

  1. Justyna says:

    Thanks a lot for the post. Really thank you! Much obliged.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *