Pire krumpir s džemom od brusnica ili predstavljanje Ikea kataloga za 2016.

Ne volim džem. Ali volim brusnice. No džem od brusnica nisam nikad okusila kao ni pire krumpir sa njime. I moram priznati da je kombinacija bila privlačna mojim okusnim pupuljcima 😀 .

I dok je stotinjak gostiju nabadalo švedske okruglice sa pire krumpirom i džemom od brusnica na slijepo (bacite oko na pozivnicu ovdje) pričalo se o statistici. Jeste li znali da je prošle godine izdano 850 km računa u Ikei? Je li to reprezentativno ili nije ne znamo, no zanimljive su paralele povučene uz predočene nam brojke pa je tako 850 km približno jednaka udaljenosti od Zagreba do Splita i nazad. Iako je 65% kupaca iz neposredne okolice, 850 km je prilična kilometraža koju si je priuštilo 4% kupaca koliko ih potječe iz Splitsko-dalmatinske županije. Želite li saznati kolika je visina Eiffelovog tornja ili koliko je ukupno stanovnika Splita i Rijeke? Zabavite se još malo:

Prva-godina-IKEA-Zagreb-u-brojkama-ree

Nova poslovna godina u Ikei inače započinje 1.9. pa se sa distribucijom novog kataloga kreće od sutra i to po starom: na više od 650.000 kućanstava u Zagrebu i okolici, raspon 60 min vožnje od robne kuće. Po novom, tiskano izdanje kataloga distribuirat će se i u većim gradovima, točnije Osijeku, Slavonskom Brodu, Čakovcu, Bjelovaru, Koprivnici i Rijeci. Za 4% juga Hrvatske i sve ostale tu je i dalje digitalna te mobilna verzija 😉 .

Tiskani katalog na 330 stranica sadrži oko 2000 proizvoda od ukupno oko 9000. Predstojeća tema je Svaki dan začinjen malim stvarima – jer male stvari čine razliku i svakodnevni život kod kuće boljim. Naime provedeno istraživanje na zagrepčanima pokazalo je da se mnogo toga vrti oko hrane usprkos nedostatku vremena pa su male stvari dostupne u Ikei namjenjene upravo jednostavnijem i potpunijem provođenju vremena s naglaskom na kuhinju i blagovaonicu. Bacite pogled na infografiku istraživanja:

infografika_Life-at-home-istraživanje-ree

Istina je – male stvari život znače. Probijajući se bez GPS-a kroz kaotičnu beskonačnost izložbenih artikala po robnoj kući u potrazi za restoranom moj virtualni popis must have Ikea proizvoda svakim je korakom zabrinjavajuće rastao 🙂 . Priznajemo da nismo najveći fanovi već osobno radije naginjemo re-use dizajnu i dekoracijama, no skidamo kapu pristupu tržištu koji Ikea provodi jer je personal touch istinski uočljiv.

S godišnjom temom na umu (i punim ustima), usput budi rečeno, zbilja je bilo ugodno čuti da je uz virovitički Tvin d.o.o., hrvatska tvrtka Kircek d.o.o. iz Ljubešćice postala novi Ikein partner – proizvođač Hammarp kuhinjskih radnih ploča od hrastovog drveta za europske robne kuće. To naši!

Okruglice nisu bile jedino tradicionalno švedsko jelo ponuđeno za kušanje na sinoćnjem predstavljanju, i iako bismo rado prigovorili veličanju šećera i škroba države u kojoj je niknuo nacionalni LCHF tip prehrane ipak ovo nije blog o hrani 😆 . Stoga, završavamo najavom za sitnu ali ne manje bitnu nagradnu igru u kojoj ćemo vas počastiti Ikea sitnicama vezanim uz najavljenu godišnju temu i novim katalogom. It`s all about food, zar ne? 😉 Stay tuned.

page12Izvor: DLF

Zainteresirali smo vas? Planirajte uređenje ili adaptaciju sa nama! Kontaktirajte nas.

Share
This entry was posted in dlf. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *