Simple u Tower Centru Rijeka

Trgovački centri su žila kucavica naše nacije. Priznajemo, ima svojim draži i šetnja starim gradskim ulicama no njima već odavno ne šećemo u potrazi za dućanima nego samih ulica radi. Kada naprotiv nešto trebamo – pravac trovački centar. I s pravom: na jednom mjestu možemo pronaći sve od igle do činčile. Ili frizerskog salona 🙂 .

IMG_0595-reeFrizerski salon prije uređenja

Jeste li koji puta obilježili time-out između prvog i drugog kruga po trgovinama novom frizurom? Ili barem odmorili od zahtjevnog šopingiranja uz opuštajuće pranje kose? Pa ako baš i niste priznajte, voljeli biste 😉 .

U frizerskom salonu u Tower Centru Rijeka koji smo uređivali trebalo je zidove obojiti u novu drugačiju boju, zid iza prijemnog pulta urediti dekroativnom tehnikom Stucco Veneziano te ugraditi policu od gips-kartonskih ploča.

IMG_2910-reSalon tijekom uređenja

Dosadašnja žuta boja zidova je promijenjena je u nijanse ljubičaste. Čisto promjene radi ili kao posljedica mudre poslovne odluke? Prosudite sami:

Žuta je boja koja daje osjećaj vedrine i živahnosti, potiče kreativnost i ubrzava proces odlučivanja. Također je jaka i upadljiva boja – stoga odlična varijanta kada želite biti primjećeni i upamćeni, kao na primjer za isticanje frizerskog salona među mnoštvom šarenih izloga koji odvlače pažnju. No žuta je boja ujedno i boja tjeskobe i nemira, boja koja pojačava stres i boja u blizini koje nećemo željeti dugo prebivati.

S druge strane, ljubičasta je boja u kojoj se miješaju snaga crvene i dubina plave. To je boja maštovitosti i kreativnosti, boja emocionalne stabilnosti. Ljubičasta asocira na profinjenost i ekstravaganciju, pojačava osjećaj ljepote i reakcije što je posebno izraženo kod mladih ljudi i kod ženskog spola – savršen izbor za znani frizerski salon.

IMG_2916-re IMG_2927-re
Stara žuta boja na zidu i isti zid uređen dekorativnom tehnikom Stucco Veneziano

Za sve koje zanima više o bojama u poslovanju: o žutoj ovdje, o ljubičastoj ovdje.

U dijelu salona predviđenog za čekanje dodana je polica / niša od gips-kartonskih ploča namjenjena časopisima i ostalim sitnicama uz koje će vrijeme klijentima proći brže i ugodnije.

IMG_2908-re IMG_2914-re
IMG_2923-re
Izrada police / niše

Izvor svih fotografija: DLF

Kako sve to skupa šarmantno djeluje najbolje da se uvjerite na licu mjesta i priuštite si – novu frizuru 🙂 .

Zainteresirali smo vas? Planirajte uređenje ili adaptaciju sa nama! Kontaktirajte nas.

Share

 

Share
This entry was posted in adaptacije, before & after, radovi. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *