Stambeni prostor – nije

Izvor: Enpundit

Često se sjetim jednog stančića na koji sam svojevremeno naletjela dok sam pretraživala tržište nekretnina u potrazi za budućom rezidencijom: pažljivo održavan, neposredno prije u potpunosti adaptiran, dnevni s balkonom, spavaća, kuhinja s blagovaonicom. Također, na vrhu peterokatnice, ispod ravnog krova. Taj dan bio je upravo toliko sparan da to presudi mojoj negativnoj odluci. I sve do danas ga se sa sjetom sjetim pitajući se da li je ipak trebalo uložiti malo vremena i truda u dodatnu izolaciju tog prostora ispod vrućeg ravnog krova. Do danas, jer danas vam predstavljamo jedan prostor u Londonu zbog kojeg ću se vjerojatno od sad na dalje uvijek pitati jesam li ga mogla preslikati u spomenuti stančić 🙂

Posebnost ovog interijera nije u praktično raspoređenim prostorijama, nije u suvremenoj opremi, nije u mnogostrukoj funkcionalnosti, niti uopće bilo čemu što bi vam moglo pasti na pamet kod objektivnog promišljanja oko stambenog prostora.

2755.27

No bacite pogled dva: radi se o interijeru otvorenog tipa čiji monovolumenski tlocrt garantira beskompromisnu iskoristivost prostora.

2755.29

Na samostojeću kadu brzo bi se mnogi navikli, ali bismo li i na tu istu kadu u kuhinji odnosno blagovaonici?

Kreveti na razvlačenje su uvijek dobro došli kod uštede prostora, a što kažete na jedan „unutarnji balkon“ umijesto takvog kreveta? Jer ovdje spavaći dio „lebdi“ na malom balkonu, ujedno ispod pomičnog staklenog krova. Do njega vode jednostavne stepenice. Nastavite li stepenicama dalje, stići ćete do prostrane krovne terase gdje možete sa odabranim društvom promatrati zvijezde ili pak druge krovove.

Šarm cijelom prostoru dodatno daju mramorni podovi i u bijelo obojena zidna cigla.

2755.2

2755.10

2755.24

2755.19

2755.21

Možda nije praktično rješenje za svakoga, ali nipošto nije neupotrebljiv ili nezanimljiv. Ako za ništa drugo, a onda kao lokacija za snimanja, jer ovaj prostor to upravo i je. Više fotografija na jjlocations.

Ne znam za vas, no pisac ovih redaka u nekom bi ga drugom životu ipak odmah prisvojio da bi uselio. U međuvremenu, poslužit će za punjenje škrinjice ideja 🙂 .

Zainteresirali smo vas? Planirajte uređenje ili adaptaciju sa nama! Kontaktirajte nas.

Share
This entry was posted in interijeri, stambeni prostori. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *