The ljestve u interijeru: mogućnosti

U prethodnom postu na ovu temu prevrtali smo raznolike mogućnosti uporabe starih ljestava u interijeru inspirirani nenadanim ulovom jednih. Na to se možete vratiti ovdje.

Sada se imamo namjeru posvetiti mogućim varijantama the ljestava koje milom ili silom kanimo ugurati u vlastiti skučeni interijer 😆 .

Kao što ste u već navedenom prethodnom postu mogli pročitati, radi se o jednokrakim masivnim ljestvama visine 3,50 metara i širine 0,50 metara sa zavidno debelim pravokutnim krakovima i prečkama. Udaljenost između dviju poprečnih prečki se kreće na oko 25 centimetara. Ljestve su s obzirom na kvalitetno drvo u dobrom, očuvanom i stabilnom stanju s tek ponegdje dražesnim oštećenjem i prošarane izblijedjeljim nijansama nastalim vremenom i uporabom.

IMG_1684-reIzvor: DLF

U uži izbor s obzirom na prostorne (ne)mogućnosti, poigravamo se s dvije konkretne varijante:

KV1: Okvir za kupaonsko ogledalo
Kako? Otpiliti zasebne rešetke od ljestava, tako da rubovi krakova vire. Montirati nekoliko neravnomjerno grupiranih rešetki na zid iznad umivaonika. Takav kolaž dodatno će upotpuniti nejednaka dimenzija svake rešetke. Unutar rešetki na zid pričvrstiti ogledalo rezano na dimenziju rešetki.

Ovako nekako, na primjer:

fm-reIzvor: DLF

Zašto? Ovakav rustikalni okvir za ogledalo dat će simpatičnu patinu svakoj prostoriji bez mogućnosti da njome dominira. S obzirom da dimenzije rešeki nisu velike savršeno će se uklopiti u našu malu kupaonicu. Nejednoliko pozicioniranje dat će jednaku mogućnost uvida u se i u svoje kljuse svima velikima (koji se rado nazivaju odraslima) i malima (koje još uvijek rado nazivamo dječjim) članovima kućanstva. Dakako, visina malih već je odavno nadvisila one velike članove, ali o tome ovdje nije riječ. Veći broj manjih ogledala budući da su jedna blizu drugih pružit će i dalje mogućnost više ili manje uvida u veći dio figure kao što čini sadašnje bezlično veliko, pri čemu je ono manje poželjnije u našim godinama 🙂 .

KV2: Priručna garderoba
Kako? Pričvrstiti ih vertiklano od poda do stropa, paralelno sa zidom, na udaljenosti od kojih 15tak centimetara. Opremiti vijcima, kukama, ručkama i sličnim junk detaljima za neophodne dodatke cjelokupnog imidža ili pak vješalice.

page-reIzvor: Funky Junk Interiors

Zašto? Idealno će se stopiti sa zagasitom atmosferom naše spavaće sobe čije prljavo roze zidove razbija jedino crveno crne zavjese vječno navučene preko uskih balkonskih vrata i kojom dominira metalni crni krevet. Dodatna prednost je što jedan dio zida ima zub gdje će se tako postavljene ljestve uklopiti poput puzzli umjesto da strše. Ovakva priručna garderoba poslužit će za privremeno čuvanje odjeće i raznoraznog accesoriesa koji se uobičajeno odlaže svugdje gdje im nije mjesto u vremenskom periodu između vađenja iz ormara i vraćanja u isti 🙂 .

S obzirom na originalne dimenzije the ljestava, očekujemo realizaciju obje gore navedene KV 😆

Stay tuned.

Zainteresirali smo vas? Planirajte uređenje ili adaptaciju sa nama! Kontaktirajte nas.

Share
This entry was posted in inspiracije, male i velike ideje, praktični savjeti, uređenje and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *