U međuvremenu .. na Malom Lošinju :)

Izvođenje pojedinačnih radova na uređenju obiteljske kuće koje smo nagovijestili ovdje, posao je kojem se vraćamo s vremena na vrijeme vođeni porivima i potrebama vlasnika, baš u skladu sa životnim pulsom ovog mjesta kojem se nikuda ne žuri.

IMG_1548-re

Stara obiteljska djedovina vremenom je proširena u istom nemarnom stilu naslanjajući se slučajnim kutovima na susjedove međe, ne mareći za profinjenu estetiku. Širina krivudavih zidova s prostranim nišama koje brižno čuvaju poneku zaboravljenu igračku, niski stropovi ukrašeni vlagom, splet prostorija od kojih svaka lebdi na svom nivou i u svom smjeru, terase nikad opisanih geometrijskih oblika i teško definiranih pročelja opijaju svojom egzistencijalnom draži nekog drugačijeg, iskonskog života.

Vanjski radovi

 

20140522_161544-reIz visokim kamenim zidom ograđenog betonskog dvorišta vode vanjske stepenice na gornju etažu. Sa stepenica se kao produženi krakovi pružaju gornje uske i dugačke terase uokolo kuće pružajući time niz korisnih mogućnosti koje ćemo pod utjecajem minulog kišnog ljeta rado okarakterizirali kao “lov za suncem”  🙂 .

Radovi na stepenicama:

20140523_071113-re 20140527_065506-re 20140615_094134-re
Demontaža ograde i starih pločica. Izravnavanje stepenica. Postavljanje novih keramičkih pločica.

Radovi na terasama gornjeg kata:

1-re 2-re 3-re
Terasa nad dvorištem u prvobitnom stanju. Priprema za ogradu nad dijelom terase iznad dvorišta. Obzidavanje dijela terase sa stražnje strane.
44-ree 6-ree 7-re
Postavljanje vanjskih keramičkih pločica. Terasa sa stražnje strane kuće. Terasa kod ulaza u gornju etažu.
20140607_103624-re 20140610_083128-re IMG_1562-re
Zamjena stare stolarije na gornjem katu sa stražnje strane kuće. Ugradnja izlaznih vrata na terasu. Nova stolarija, nove pločice, nova ograda.

Unutarnji radovi:

U glavnoj sobi gornje etaže na pod su se postavljalje danas vrlo popularne keramičke pločice u imitaciji drveta. Svojim izgledom takve pločice nalik su na drvene, iako postojanje nebrojenih varijanti takvih pločica pružaju velik raspon varijateta sličnosti. Ove ugrađene na gornju etažu i izgledom i dimenzijama, što nije ništa manje važno, posve imitiraju drvo.

1-re 2-re 3-re
 Demontaža stare ispucale glazure. Izvedba nove glazure.  Prve dijagonale.
4-re 5-re 6-re
 Postavljanje keramičkih pločica pomoću klinova i spojki.  Keramičke pločice na podu sobe.  Close-up.

I još ponešto usput:

20140705_075153-reSanacija stropa.

Izvor svih fotografija: DLF

Za sada toliko, nesumljivo ćemo se još družiti po Malom Lošinju. Zrno po zrno pogača, kamen po kamen palača. Jer pravo bogatstvo to i jest – živjeti i rasti sa starom djedovinom, biti karika u vremenu koja povezuje neke prošle i neke buduće generacije 🙂 .

Zainteresirali smo vas? Planirajte uređenje ili adaptaciju sa nama! Kontaktirajte nas.

Share
This entry was posted in before & after, pojedinačni radovi, radovi. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *